Dodela Nagrada “Pro Urbe” u Bačkoj Topoli

2 igrača TSC.

U svečanoj atmosferi uručene su prestižne nagrade “Pro Urbe” zaslužnim pojedincima i institucijama koji su svojim doprinosom obogatili lokalnu zajednicu. Među nagrađenima su preduzetnik Janoš Žemberi, predsednik fudbalskog kluba TSC, Nikola Žigić, bivši fudbalski reprezentativac, i Fudbalski klub Sloboda iz Stare Moravice koji obeležava 100 godina postojanja.

Na svečanoj ceremoniji, koju su predvodili Gabor Kišlinder, gradonačelnik Bačke Topole, i Saša Srdić, predsednik Skupštine opštine, nagrade su dodeljene istaknutim pojedincima. Janoš Žemberi, preduzetnik i predsednik fudbalskog kluba TSC, nagrađen je za izuzetan doprinos u poslovnom i sportskom životu. Njegova preduzeća zapošljavaju hiljade ljudi, dok se fudbaleri TSC-a ističu kao lideri u Superligi Srbije. Takođe, istaknuto je i otvaranje TSC fudbalske akademije, simbola ambicija i organizacije kluba.

“Ova nagrada ‘Pro Urbe’ predstavlja veliku čast za mene. To me dodatno motiviše da nastavim sa radom i angažovanjem u budućnosti”, izjavio je Žemberi.

Fudbalski klub Sloboda iz Stare Moravice, koji slavi stogodišnjicu postojanja, dobio je priznanje za svoj dugogodišnji rad i doprinos lokalnoj sportskoj zajednici. Cilj kluba je unapređenje starijih selekcija i napredak u Okružnoj ligi Subotice. Predsednik kluba, Silard Sič, istakao je važnost novih investicija poput izgradnje svlačionice, kao i povećan interes mladih za fudbal.

“Nagradu primamo sa ponosom jer predstavlja priznanje za naš trud i rad. Verujemo da će ova nagrada motivisati još više dece da se bave sportom”, izjavio je Sič.

Nikola Žigić, poznati fudbalski reprezentativac, bio je među nagrađenima, ali zbog obaveza nije mogao da prisustvuje ceremoniji.

Pored pojedinaca, plakete i zahvalnice su dodeljene i zaslužnim građanima i institucijama za njihov doprinos zajednici. Tokom svečanosti, prikazan je i kratki film o dostignućima i razvoju opštine, naglašavajući značaj infrastrukturnih projekata poput izgradnje bazena, hotela i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

“Podrška koju dobijamo za naše projekte je veoma značajna i motivišuća. Smatram da je važno da zajednica aktivno učestvuje u donošenju odluka i da izrazi šta joj je bitno”, izjavio je gradonačelnik Kišlinder.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su predstavnici političkog i javnog života Vojvodine, kao i delegacije pobratimljenih gradova, doprinoseći tako bogatstvu i raznovrsnosti događaja.