Klub

Fudbalski klub iz Bačke Topole ima dugu i bogatu istoriju, koja seže sve do 1912. godine kada je formiran prvi fudbalski klub u ovom gradu. Zvanično, klub postoji od 1913. godine pod imenom „Topolski Sportski Club“ (TSC).

TSC 1921.
1921

Jedan od prvih sponzora kluba bio je Beer Karoly, koji je prvi doneo fudbalsku loptu u Bačku Topolu. Tokom godina, klub je prolazio kroz razne promene, kako imena, tako i strukture. Godine 1930. klub menja ime u „JAK” (Jugoslovenski Atletski Klub), a igralište se tada nalazilo na današnjem vašarištu. U ranim 1930-im, izgrađen je novi stadion u Gradskom parku, gde se stadion nalazi i danas.

Krajem Drugog svetskog rata, klub je postao deo Druge lige Mađarske, postavši drugoplasirani tim te lige. Nakon rata, klub dobija naziv „Egység“, a 1951. godine menja ime u „Topolya“. Tokom tog perioda, klub se uspešno takmičio u Subotičkoj ligi, a kasnije i u Srpskoj ligi.

Godine 1974. klub menja naziv u „FK AIK Bačka Topola“, što predstavlja najsjajniji period u istoriji kluba. Najveći uspeh bio je ulazak u II Saveznu ligu SFRJ i uspešno takmičenje u njoj.

Nažalost, 2003. godine klub prestaje sa radom zbog finansijskih problema, a prva ekipa više ne učestvuje u takmičenjima. Ipak, klub je obnovljen 2005. godine kroz fuziju sa FK „Bajša“, čime je dobio novo ime FK „Bačka Topola”. Nakon preuzimanja tadašnje pozicije FK „Bajša” u Vojvođanskoj ligi, klub se nastavio uspešno takmičiti. Kadeti su bili prvaci lige tokom sezona 2005/2006 i 2006/2007, dok je seniorski tim bio prvak Vojvođanske fudbalske lige, grupa „Sever”, u sezoni 2006/2007.

U sezoni 2010/2011. seniorski tim je kroz baraž utakmice obezbedio ulazak u Srpsku ligu, gde se klub i danas takmiči. Klub se usredsređuje na rad s mladima i oslanja se na sopstvenu bazu talenata.

Godine 2013. klub slavi svoju stogodišnjicu i vraća originalno ime – FK „TSC“. Tokom svoje bogate istorije, Bačka Topola je dala mnoge talentovane igrače koji su postali poznati širom sveta. Klub se i dalje ponosi svojim radom sa mladim fudbalerima i ima podršku lokalne zajednice i sponzora, s generalnim sponzorom SAT-TRAKT DOO BAČKA TOPOLA i predsednikom kluba Sabolčem Palađijem.