Lazetić pred Čukom: “Uživamo u trenutku i cilj nam je da ostanemo stabilni”

Igrači aplaudiraju.

Žarko Lazetić, trener TSC-a, izneo je medijima svoje zadovoljstvo trenutnim položajem kluba. Trener fudbalskog tima TSC, Žarko Lazetić, istakao je da je Čukarički već dugi niz godina glavni rival njihovom timu, a predstojeći meč s njima smatra “velikim testom zrelosti”.

  • Pre utakmice s njima, podsećam da smo tek prošle godine završili ispred njih, a oni su uvek bili merilo. U ovu sezonu smo ušli s istim “teretom” Evrope i viškom utakmica, ali smo to uspeli bolje da nosimo. Oni i dalje ostaju naš najveći rival, s neosporivom rutinom i kvalitetom, iako su ove sezone imali problema. Već četvrti trener ih vodi, ali su se stabilizovali u poslednjim mečevima, posebno u odbrani, što ih karakteriše godinama… Dobro se poznajemo, pa ne očekujem iznenađenja u taktici ili stilu igre – rekao je Lazetić. Lazetić je istakao da je za njih plej-of već počeo s mečem protiv Voždovca, gde su uspešno savladali dva izuzetno jaka protivnika.
  • Za nas je plej-of počeo s utakmicom protiv Voždovca, i bitno je što smo u dva meča, protiv vrhunskih timova, ostvarili pobede. Pred nama su još dva izvanredna protivnika. Čukarički je naš treći protivnik u osam dana, ali imamo sreću i kvalitet da možemo rotirati igrače. Planiramo da i na ovom meču unesemo promene, u nastojanju da budemo najbolji mogući – dodao je Lazetić.

Lazetić ističe da je njihov cilj zadržati trenutnu poziciju i neće se opustiti protiv nijednog rivala, jer svaka utakmica zahteva maksimalan trud.

  • Uživamo u trenutku i ne želimo da ga pokvarimo. Trudićemo se da ne olakšamo nijednom protivniku, jer sportski je svaku utakmicu odigrati punom snagom. Po tom pitanju sam strogo oprezan prema sebi i igračima, i mislim da su to prihvatili. Ne fokusiramo se samo na ovaj meč ili ovu sezonu, već smatramo Čukarički evropskim rivalom, a predstojeća utakmica može nam poslužiti kao priprema za ono što nas čeka ukoliko izborimo Evropu – ističe Lazetić.

Naglašava važnost zadržavanja fokusa i ozbiljnosti, jer samo tako mogu pokazati svoju profesionalnost.

  • Ova i naredne utakmice biće pravi testovi za nas. Prošle godine smo pokazali izvanredne rezultate uprkos velikim izazovima, ali ukoliko se opustimo, nećemo biti ozbiljni. – zaključio je Lazetić.

Utakmica TSC-a i Čukaričkog igra se u subotu u Bačkoj Topoli od 20:00 časova.