TSC odbija igrati utakmicu Lige Evrope

Igrač koji kleči.

Srpski klub kontaktirao UEFA: TSC odbija igrati utakmicu Lige Evrope bez ispunjenja važnog zahtjeva Fudbaleri TSC-a trebali bi odigrati meč šestog kola grupne faze Lige Evrope u četvrtak od 21:00 čas u Pireju protiv Olimpijakosa. Međutim, prema najnovijim informacijama, postoji mogućnost da srpski klub bojkotuje ovu utakmicu.

Prema izvještaju Mozzart Sporta, TSC je izrazito nezadovoljan postupcima Olimpijakosa te su poslali pismo čak i u sjedište UEFA-e zahtijevajući hitnu reakciju.

Razlog za to je odluka grčkih vlasti da zatvore fudbalske stadione u zemlji na dva mjeseca zbog novih incidenata huligana koji su se dogodili na nedavnom meču odbojkaških timova Olimpijakosa i Panatinaikosa, kada je jedan policajac pogođen bakljom u glavu.

To znači da navijači neće biti prisutni na fudbalskim utakmicama, dok će biti dozvoljeni na košarkaškim. TSC smatra ovu odluku diskriminatornom jer su time neopravdano sprečeni da prisustvuju utakmici njihovi navijači, prijatelji i sponzori.

Srpski klub zahtijeva da svih 130 članova delegacije bude pušteno na stadion “Karaiskaki” u četvrtak, a u protivnom neće izaći na teren. Ovo predstavlja značajan trošak za TSC, s obzirom na to da su već platili oko 100.000 evra za rezervaciju čarter aviona i hotelskih soba.

Osim financijskih aspekata, ovaj meč ima i veliki sportski značaj jer bi TSC, ukoliko pobijedi, mogao nastaviti svoje takmičenje u Ligi konferencija na proljeće, čime bi postao jedini klub iz Srbije koji je ostvario ovaj uspjeh, prenosi Telegraf.