TITULE

Topolski Sportski Club (TSC) iz Bačke Topole ponosi se svojom dugom tradicijom i bogatom istorijom osvajanja titula u različitim takmičenjima. Tokom godina, klub je dokazao svoju snagu i sposobnost da se takmiči na najvišem nivou, osvajajući brojne titule i priznanja. Ova stranica posvećena je svim titulama koje je klub osvojio, sa posebnim fokusom na ključne trenutke u istoriji TSC-a.

Rane Titule

Prve zabeležene titule datiraju iz 1928. godine, kada je klub poznat kao “Topolai Sport Club – FTC”. U tom periodu, klub se takmičio na lokalnom nivou, postavljajući temelje za buduće uspehe.

Godine 1939, TSC je postao sreski prvak, pokazavši da je sposoban da se istakne među konkurentima. Ovo je bio početak dugog puta koji će klub preći da bi postao jedan od najpoznatijih klubova u regionu.

Uspeh u Drugoj Saveznoj Ligi

Godine 1980, FK AIK “Bačka Topola” postigao je značajan uspeh osvajanjem Vojvođanske fudbalske lige i ulaskom u Drugu Saveznu Ligu. Ova godina bila je posebna za klub jer su osvojene tri titule: za uspešno takmičenje u Vojvođanskoj ligi, za osvajanje prvog mesta u ligi, i kao prvaku Vojvođanske fudbalske lige za sezonu 1979-1980. Ove titule označile su značajan preokret u istoriji kluba.

Nakon toga, 1985. godine, klub je postao prvak Druge Savezne Lige, što je još jedan korak napred. Godine 1988, TSC je osvojio Jugoslovenski Kup, što je dodatno potvrdilo snagu kluba.

Kadetski Uspeh i Obnavljanje Kluba

Godine 2006, kadetska ekipa TSC-a postala je prvak Vojvođanske fudbalske lige, grupa “Sever”, za takmičarsku sezonu 2005/2006. Ovo je bio znak da se klub vratio na pravi put nakon finansijskih problema koji su ga zadesili početkom 2000-ih.

Godine 2007, klub je postigao dva značajna uspeha: osvojio je Vojvođansku fudbalsku ligu, grupa “Sever”, u takmičarskoj sezoni 2006/2007, dok je kadetski tim ponovo postao prvak iste lige te sezone.

Proslava 100 Godina i Kasniji Uspeh

Godine 2013, TSC je proslavio 100 godina postojanja, što je obeleženo specijalnom utakmicom protiv FK Partizan. Ova proslava donela je klubu Zlatnu plaketu od Fudbalskog Saveza Srbije kao priznanje za vek postojanja i uspešnog rada. Te godine, TSC je takođe osvojio Kup PFS Subotica za sezonu 2013/2014.

Godine 2015, klub je postao prvak Vojvođanske lige, grupa Bačka, za sezonu 2014/2015, kao i pobednik Kupa PFS Subotica za sezonu 2015/2016.

Najnoviji uspeh kluba dogodio se 2019. godine kada je TSC osvojio prvo mesto u Prvoj ligi Srbije za sezonu 2018/2019, potvrdivši svoje mesto među vodećim fudbalskim klubovima u zemlji.

Ove titule su dokaz posvećenosti i predanosti kluba, njegovih igrača i uprave. TSC se i dalje trudi da održava visoke standarde u takmičenjima, oslanjajući se na bogatu istoriju i postavljajući temelje za buduće uspehe.

TITULE.